Regressietherapie

Regressietherapie gaat uit van het principe dat lichaam en geest verbonden zijn met elkaar. Als je pijn hebt of neerslachtig bent, kan het zijn dat dit te maken heeft met trauma’s vanuit vroegere tijden. Dit kan uit je eigen leven zijn, maar het kan ook te maken hebben met vorige levens. Bij Regressietherapie Rotterdam kunnen ze je helpen met deze mooie en nieuwe vorm van therapie. Met dit artikel kom je er meer over te weten.  

Wat is regressietherapie? 

Regressietherapie is nog een vrij nieuwe vorm van psychotherapie. Je gaat niet in volledige hypnose. Wel daal je in een lichte staat van trance af naar een diepere laag van je onderbewustzijn. De oorzaken van je kwalen en aandoeningen komen dan boven drijven. Dit kan op zowel lichamelijk, psychisch, emotioneel of spiritueel vlak zijn. Als je in contact komt met je onderbewuste krijg je inzichten in jezelf. Je kan dan gericht aan de slag om je problemen op te lossen. Regressietherapie is dus bedoeld om de oorzaak van je klachten snel boven tafel te laten komen. Het proces van heling wordt hier sneller voor jou mee in gang gezet. Je zult je vrij voelen van blokkades en na het traject ga je door het leven als een nieuw persoon. 

Waarom deze vorm van therapie?

In deze tijden geloven mensen steeds meer dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Lichamelijke klachten kunnen dus zeker voortkomen uit mentale blokkades. Met regressietherapie ga je dieper dan met welke andere vorm van therapie dan ook. Door te reizen door je eigen onderbewustzijn krijg je inzicht in deze blokkades. Alleen door deze inzichten kun je actief aan de slag met je problemen. 

Hoe verloopt een sessie? 

Voorgaand aan een serie van sessies krijg je eerst een intakegesprek. Je bespreekt waar je tegenaan loopt en wat precies jouw hulpvraag is. Na deze intake ga je de eerste sessie doen. De therapeut vertelt je precies wat er gaat gebeuren. Je ligt op een relaxte fauteuil of sofa met eventueel een dekentje over je heen. In een lichte staat van trance vertel je precies wat je ziet. Je ziet nu gebeurtenissen van vroeger of van een vorig leven. Het onderbewuste komt nu bovendrijven naar je bewustzijn. Het kan dus ook best heftig zijn wat je meemaakt. Na de trance krijg je nog even de tijd om bij te komen. Vervolgens bespreek je wat je eraan had en of er een vervolgsessie nodig is. 

 

Categories: zorg

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *