website laten bouwen

Een website laten bouwen is specialistisch en tijdrovend klusje. Tenzij je zelf heel goed bent in programmeren en UX, is het beter om het over te laten aan experts. Toch is het handig om je in te lezen wat er allemaal komt kijken bij het laten maken van een website zodat je met de bouwers kan sparren. In dit artikel staan een aantal punten die jou hier inzicht in geven. 

#1 De beste domeinnaam

Het kiezen van een goede domeinnaam is belangrijk. Dit bepaalt ook voor hoe jouw site gaat scoren in Google. Een domeinnaam waarin de juiste zoekwoorden voorkomen is helemaal de beste optie. Denk ook zeker goed na over de extensie: kies voor .nl als je zaken doet op de Nederlandse markt. De .com extensie werkt internationaal weer veel beter. Let er ook op dat je niet teveel streepjes of andere rare tekens gebruikt. De doelgroep zal je domeinnaam dan niet zo goed onthouden. 

#2 Hosting en domeinregistratie

Na het kiezen van de domeinnaam is de keuze voor een hostingpartij net zo belangrijk. Welke hosting het beste is hangt af van het programma waarin jouw website wordt gemaakt. Dit kun je altijd overleggen met je webdesigner. Ook de grootte van de site en het aantal verwachte bezoekers speelt hierbij een rol. Zorg dat je deze gegevens paraat hebt in het gesprek.  

#3 Het doel van jouw website 

Wat wil je graag met je site bereiken? Verkoop je producten, wil je puur informatie verschaffen of is het de bedoeling dat mensen hun contactgegevens achterlaten? Wat vindt je mooi, handig of essentieel aan de site van jouw concurrenten? Ook dit is allemaal in te bouwen en mag je daarom zeker bespreken met de bouwer. 

#4 Welke functionaliteiten? 

Handige opties voor bij je site zijn een blogpagina, een webshop, meertaligheid, contactformulieren, etc. Denk ook aan de tijd die jij vrij kan maken om je webshop te onderhouden. Schroom niet om vertalers te zoeken voor je Duitstalige site of bloggers voor het blog gedeelte. Dit komt de professionaliteit en betrouwbaarheid van je site en bedrijf alleen maar ten goede. 

#5 Mobile responsive 

Tegenwoordig zitten meer mensen op hun mobiel dan achter hun laptop. Als je site niet mobile responsive is haken veel bezoekers af en dat is zonde. Zo loop je inkomsten mis. Gelukkig is dit nu makkelijk in te bouwen op een site. 

#6 Wat is je budget?

Een grote website met oneindig veel functionaliteiten is mooi en handig, maar past dit wel binnen je budget? Als je nog niet veel geld hebt begin dan klein en bouw hem later uit. Als jij groeit dan kan je site meegroeien met je business. 

#7 Hoe wordt je site vindbaar in Google? 

Met alleen een lege site ben je er nog niet. Je wil natuurlijk ook hoog scoren in de zoekresultaten van Google. Dat kan met een goede SEO-strategie. Een specialist maakt de content op maat voor jou zodat je stijgt in de ranking van Google. 

 

Categories: Website

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *