Osteopathie voor kinderen baby's

Het behandelen van kinderen en babys is een specialisme binnen osteopathie. Osteopathie bij kinderen en babys zie je veel bij klachten die ontstaan in de groei. Bij verschillende groeistadia gebeurd veel in het lichaam van een baby en kind. Als het lichaam uit balans is dan kunnen vervelende klachten ontstaan. Denk aan het Kiss syndroom bij babys of groei gerelateerde klachten zoals Osgood Schlatter bij kinderen. De osteopaat kan in een aantal behandelingen de aard van de klachten tackelen en zorgen dat de klachten weg trekt.  

De oorzaak en het behandelen

Afhankelijk van de aard van een klacht kan een klacht snel wegtrekken. De osteopaat is ervaren in het beoordelen van de situatie. Doordat de osteopaat speciaal is opgeleid voor het behandelen van kinderen en babys zullen speciale technieken worden ingezet om de klachten te verhelpen. De behandeling verschilt dan ook met die van volwassenen. Het lichaam van een kind of baby is namelijk in de groei en meer kwetsbaar. Voor de behandeling zelf geld natuurlijk dat een kind minder weerbaar is. Hierdoor kunnen klachten snel vervelend worden en zal de behandelingen dan ook rustig worden gedaan. Een voordeel van deze leeftijd is wel dat kinderen sneller herstellen en leniger zijn, wat de behandeling ten goede komt.

Het behandelen van een kind of baby

Kinderen en babys kunnen klachten aan het lichaam hebben die niet vanzelf weggaan doordat het lichaam nog in de groei is. Klachten trekken of direct weg of worden erger met de tijd. Het is daarom belangrijk om snel in te grijpen. Doordat het lichaam in de groei is kan tijdens deze fase van alles in de knel raken of irriteren. Spieren kunnen overbelast raken door een te snelle groei of te hoge belasting. Gewrichten kunnen verkeerd bewegen doordat er tijdens de geboorte om met bewegen een impact is geweest. Ook zenuwen kunnen in de verdrukking komen te zitten. Op deze factoren wordt de behandeling dan ook op aangepast. Een osteopaat zal daarom aandachtig kijken naar de oorzaak om zo effectief te kunnen behandelen.

Categories: Gezondheid

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *