Wetenschapsjournalist

Een wetenschapsjournalist helpt niet alleen bij het schrijven van een wetenschappelijk artikel maar kan je ook helpen bij de vertaling ervan. Je kan nog zo’n goed artikel hebben geschreven in het Nederlands maar als deze op de verkeerde manier wordt vertaald, is de boodschap niet duidelijk. Door onjuiste vertalingen kan er ook een verkeerd beeld worden geschetst. Heel anders dan je in gedachten had.

Waar let een wetenschapsjournalist op?

Een wetenschapsjournalist bezit veel expertise op het gebied van de Engelse taal. Hierdoor kan hij snel fouten opsporen in het artikel. De leesbaarheid van het stuk staat hierbij voorop. Er worden niet alleen taalfouten verbetert maar ook bepaalde signaalwoorden. Verder verschillen de werkwoordsvormen in het Nederlands nogal van die in het Engels. Daarom wordt hier ook nauwkeurig naar gekeken. Verder wordt gekeken naar het correcte gebruik van acroniemen en samentrekkingen. Deze laatste categorie heeft betrekking op woorden, zoals I’m en let’s. Eigenlijk is het een manier om een werkwoord simpeler op te schrijven. Acroniemen zijn afkortingen, waarbij je kunt denken aan FAQ wat je vaak op een website ziet staan, oftewel de Frequently Asked Questions.

 

 

Welke soorten teksten kunnen worden omgezet in het Engels?

Vertalingen van alle soorten teksten naar het Engels toe zijn mogelijk. Waar nodig wordt er een externe expertise ingeschakeld. Het maakt niet uit of het om een artikel, website, paper of dissertatie gaat. Als je student bent wil je misschien je thesis even na laten kijken. Op die manier ben je er zeker van dat je op dat punt geen punten misloopt. Of misschien ben je promovendus en wil je er zeker van zijn dat je Engels op hoogstaand academisch niveau is. Ook dan kun je geholpen worden om je stuk te verbeteren zodat het een kwalitatief sterk stuk wordt. Verder is het ook mogelijk om het stuk om te zetten in een andere taal, zoals Spaans, Latijns of Zweeds.

Categories: Diensten

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *