Fysiotherapie

Zorg voor het lichaam wordt steeds belangrijker voor veel mensen. Door onze zittende beroepen hebben velen last van klachten als pijn in de onderrug, stijve schouders, vastzittende nek, tintelingen in de handen en/of vingers en muisarmen. Bij fysiotherapie Jansen weten ze wat ze hier aan moeten doen. De juiste en tijdige behandeling van klachten is belangrijk. Zo voorkom je dat de schade aan je lijf nog erger wordt na 10 of 20 jaar. Echter helpt een fysiotherapeut ook mensen in hun laatste levensfase. Het is dus echt een veelzijdig beroep. 

Laat je dus altijd adviseren door een goede fysiotherapeut wat het beste werkt voor jou of voor je omgeving. Een fysio doet namelijk veel meer dan alleen masseren en oefeningen adviseren. Hieronder staan een aantal behandelmethoden tegen je klachten besproken die jij in de praktijk kan verwachten. 

Manuele lymfedrainage  

Met manuele lymfedrainage wordt overmatig lymfevocht verwijderd uit het lichaam. Deze vochtophopingen zijn vaak ontstaan na bepaalde medicijnkuren, open wonden of trauma’s als ongelukken en operaties. Door middel van ritmische en spiraalvormige massage bewegingen wordt het lymfevocht geleidelijk uit het lichaam verwijderd. Het laten afdrijven van het overtollige vocht is heilzaam voor de spieren en gewrichten, de weerstand en het hormoonstelsel. Je zult merken dat je daarna een stuk fitter bent. 

Dry Needling 

Deze behandelmethode is vrij nieuw in de fysiotherapie. De therapeut prikt met een naaldje in de spierknopen die de spanningen veroorzaken in de rest van je lichaam. Deze spierknopen heten ook wel triggerpoints. Het doet een beetje denken aan acupunctuur, maar het is niet hetzelfde. Dry needling werkt echt op de spierspanning en acupunctuur op de energiebanen. 

Cyriax

Klachten ontstaan soms doordat gewichten teveel of te weinig kunnen bewegen. Hierdoor ontstaat er pijn aan gewrichten, pezen en spieren. Cyriax is een gerichte oefentherapie waarbij het wankele gebied in het lijf wordt versterkt. Door mobiliseren of manipuleren wordt het stramme gebied juist weer losgemaakt. Zo verdwijnen pijnklachten en je voelt je weer vrij om te bewegen.  

Palliatieve ondersteuning

Palliatieve ondersteuning is een mooie en dankbare manier van ondersteuning aan mensen in hun laatste levensfase. De fysiotherapeut helpt het lijden te verlichten van stervenden door middel van massage, manuele lymfedrainage en oefeningen. 

Ondersteuning bij ziektes 

Een fysiotherapeut helpt ook de mensen beter te worden die terugkomen van een lang ziekbed of nog herstellende zijn. Zo helpt een fysiotherapeut mensen sterker worden die zijn genezen van kanker door chemotherapie. Ook mensen die COPD hebben krijgen oefeningen van de fysio om de klachten te verminderen.

 

Categories: zorg

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *