Fotograaf Amsterdam

Ben jij op zoek naar een fotograaf in Amsterdam en wil je zeker weten dat je een goede hebt? In deze blog lees je meer over het vinden van een fotograaf voor portretten zoals op LinkedIn of voor persoonlijke foto’s van je gezin of vakantie. Mooie foto’s van jezelf hebben is hartstikke leuk, je maakt de tijd maar één keer mee en later terugkijken naar beelden van toen is waardevol. Maar hoe vind je nou een goede fotograaf?

Een fotograaf vinden

Je kan natuurlijk Googlen op “fotograaf Amsterdam” en je vindt talloze fotografen in Amsterdam. Met deze tips weet je zeker dat jij een goede fotograaf in Amsterdam kan vinden.

  1. Vraag naar zijn of haar portfolio en bekijk of de stijl overeenkomt met wat jij mooi zou vinden.
  2. Bepaal waar je de foto’s voor nodig hebt. Misschien vind je iemands portretfoto’s heel mooi, maar kan de fotograaf niet goed je bedrijfspand of producten in beeld brengen.
  3. Leg je budget vast. Voor elk budget is wel een fotograaf te vinden. Ga online op onderzoek uit en ontdek wat je voor welke prijs kunt verwachten.
  4. Kies een locatie die past bij het soort foto dat je wilt nemen. Voor een familieportret is het Westerpark bijvoorbeeld veel leuker dan een drukke straat.
  5. Leer je fotograaf kennen! Zeker voor een grotere shoot heb je hier baat bij. Spreek af voor koffie of klets via Skype om te bepalen of de persoonlijkheid van de fotograaf ook bij jou past.
  6. Bespreek van tevoren alle details van de fotoshoot, zoals de duur van de shoot en het aantal foto’s dat je uiteindelijk toegestuurd zal krijgen. Zo voorkom je verrassingen!

Gevonden! En dan?

Je hebt je fotosessie geboekt en je hebt er een goed gevoel over. Top! Maar vergeet niet, een geslaagde shoot vergt niet alleen een goede fotograaf. Zet zelf ook je beste beentje voor (letterlijk en figuurlijk) om alles uit je shoot te halen.

Ga je bijvoorbeeld kiekjes laten maken van jou en je geliefde op jullie favoriete plekje in Amsterdam? Hier volgen wat tips om het perfecte plaatje te creëren.

  • Kies zorgvuldig jullie outfits. Zorg ervoor dat de kleuren van jullie kleding niet clashen met elkaar of met de locatie.
  • Kom goed uitgerust opdagen. Je wil later vol trots terugkijken op deze foto’s, dus laat je van je beste kant zien!
  • Als je de kriebels krijgt van poseren, zoek dan vooraf wat poses op voor inspiratie. Net als vroeger voor de schoolfotograaf, oefenen voor de spiegel kan nooit kwaad!

Succes!

 

Categories: Fotograaf

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *